Voor wie?

Wie zijn mijn klanten?

Ik werk met ambitieuze directies en managementteams die naar een 9+ willen.

Ze leiden meestal een middelgrote organisatie van zo’n 50 tot 500 medewerkers. Die organisatie doet echter niet altijd wat zij voor ogen hebben.

Hun organisatie scoort een ruime voldoende.

Maar er zit zoveel potentieel in dat nog niet benut wordt. Ze weten soms niet waar of hoe ze moeten beginnen om organisatie naar een hoger plan te tillen. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken.

Ze weten dat het bouwen van een succesvolle organisatie tijd kost.

Die tijd investeren ze graag, hoewel de druk op hun agenda vaak groot is. Ze vinden het werken áán hun organisatie echt belangrijk maar ze hebben last van de dagelijkse hectiek.

Nu willen ze het anders aanpakken.

Niet mee met de laatste managementhype of een standaardoplossing uit de koker van een consultant. Nee, eerst eens goed kijken wat er aan de hand is en wat in hun specifieke situatie werkt. Omdat ze zelf midden in de organisatie staan hebben ze behoefte aan een frisse blik van buiten, door iemand die snel tot de kern komt.

Mijn klanten gaan een relatie aan.

Ze kiezen voor een samenwerking die langere tijd meegaat. Omdat ze geloven in richting kiezen en koers houden én omdat ze weten dat dagelijks de verleiding bestaat om die koers uit het oog te verliezen.

Met welke vragen komen directies en MT’s?

Als je jezelf herkent in de omschrijving van deze directies en managementteams, dan herken je wellicht ook de vragen waarmee zij komen.

Ik geef mijn bedrijf een 7 en ik wil naar een 9. Waar begin ik dan?

Doordat mijn relaties zelf midden in hun organisatie staan zien ze vaak de achterliggende oorzaken van de stagnatie niet scherp. Ze krijgen er hun vinger niet achter. Dat frustreert soms en kost onnodig energie.

Hoe houden we de energie vast om te werken aan betere prestaties?

Alle initiatieven die het MT neemt smoren ergens in de organisatie. Ze hebben vaak al van alles geprobeerd, met wisselend succes. Het lijkt wel of het eigenaarschap voor het verbeteren van de prestaties alleen bij het MT ligt. Als het MT niks doet, gebeurt er ook niks, of de ingezette verbetering valt stil.

Hoe stoppen we met brandjes blussen?

Mijn relaties weten meestal heel goed waar ze naartoe willen. De praktijk is echter dat de dagelijkse hectiek teveel aandacht vraagt. Ze komen te weinig toe aan het werken aan lange termijn doelen. Ze willen dat wel heel graag maar het lukt ze, tot nu toe, niet goed om uit dat patroon te breken.

Hoe worden wij als MT een inspirerend leiderschapsteam?

Er zijn geen grote conflicten in het MT, toch kan de samenwerking een stuk beter. Ze willen dat het MT uitgroeit tot een inspiratiebron voor iedereen in hun organisatie. Dat moet kunnen, weten ze. Nu is het tijd om daar wat aan te doen.

Hoe voorkom ik weerstand?

Uit ervaring weten mijn relaties dat er makkelijk weerstand ontstaat tegen de gewenste veranderingen. Dat is slecht voor de sfeer. De verandering komt maar niet op gang, integendeel. Het lijkt wel of ze voor elke stap vooruit er ook weer één achteruit zetten.

De logische volgende stap: plan een strategiegesprek

Herken je jouw organisatie in deze omschrijvingen? En zijn het herkenbare vragen?

Dan kan het interessant voor je zijn om een strategiegesprek met mij te plannen. Want dat is voor veel directeuren en managers de logische volgende stap.

In dat gesprek verkennen we jouw uitdagingen en of ik je daarbij kan helpen. Het is vrijblijvend, dus laat je niet remmen.

Wil je eerst meer over mij weten?

Bekijk dan de pagina ‘Over Richard’. Natuurlijk kun je ook direct contact met me opnemen. Bel of app me gewoon op 06 51766523 of stuur een mail naar info@richarddejong.org. Mail beantwoord ik meestal binnen een werkdag.

Wil je direct aan de slag?

Klik op de knop hieronder om direct een vrijblijvend strategiegesprek in te plannen.

Strategiegesprek plannen
Een goede investering in jezelf en in je organisatie
Ik ervaar Richard als oprecht, prettig in de omgang, niet bevooroordeeld, hij bekijkt situaties van diverse kanten. Hij heeft veel ervaring die hij op een goede manier deelt, niet alleen zijn successen maar ook zijn lessons learned.  Hij durft geprezen managementtheorieën in twijfel te trekken. Al met al is werken met Richard goede investering in jezelf en in je organisatie. Verwacht geen wonderen in 1 sessie, maar wel over de jaren heen.
Jochanan Bax Eigenaar en CEO Bax Music
bax-shop.nl

Maak van jouw organisatie een high-performance organisatie

Download de gratis de whitepaper en verbeter de resultaten van jouw organisatie.
Menu sluiten