Over Richard

Richard de Jong

Waarom bouw ik High Performance Organisaties en Teams? Omdat ik heel vaak denk: “Dat moet toch anders kunnen?”

Op mijn 10e rekende ik mijn vader voor dat hij, in plaats van een 12 jaar oude Ford Escort, een dikke Mercedes kon rijden als hij zou stoppen met roken. Het resultaat was een schop onder mijn kont om mijn brutaliteit af te leren.

In mijn studie bedrijfseconomie ontdekte ik dat al die cijfers wel interessant zijn maar dat er meer is. Het ging mij om de vraag: “Waarom is het éne bedrijf succesvoller dan het andere?” Het antwoord ligt niet in fantastische producten of diensten, ook niet in wie het meest kan investeren. Het blijkt te zitten in de mensen en hoe die de dingen doen.

Dat heeft me nooit meer losgelaten. Daar ontstond mijn missie:

Met mijn persoonlijke, nuchtere en gefundeerde aanpak ambities waarmaken in top presterende teams, afdelingen en organisaties

Dat heb ik gelukkig veel in de praktijk mogen brengen. Met vallen en opstaan, dat zeker.

Ik ontdekte wat wél en níet werkt, en dat dat in een andere context zomaar weer anders kan zijn. Zowel wat daar inhoudelijk voor nodig is, als hoe je veranderingen teweegbrengt én vasthoudt.

Ik heb ook ontdekt wat voor mij persoonlijk werkt: Werken vanuit de inhoud, missie, visie, strategie combineren met werken aan organisatiecultuur. Zo leerde ik steeds meer om maatwerk aanpakken en oplossingen te zoeken, onderweg steeds alert te blijven op de impact en waar nodig bij te sturen.

Dat blijkt een gouden combinatie te zijn.

Alle kennis en ervaring die ik in grote bedrijven, vaak in samenwerking met de grote adviesbureaus, en in het coachen van leiders heb opgedaan deel ik graag. Zodat zoveel mogelijk organisaties er profijt van kunnen hebben

Daarom help ik jou graag met het bouwen aan een High Performance Organisatie. Want mijn fascinatie voor de vraag waarom het éne bedrijf zoveel beter presteert dan het andere is nooit minder geworden.

  • 30 jaar ervaring met organisatievraagstukken
  • 20 jaar directie-ervaring
  • 25 jaar ervaring met leiderschapsontwikkeling
  • Bedrijfseconomische en veranderkundige achtergrond
  • Missie, visie, strategie combineren met organisatiecultuur

Bekijk ook gerust even mijn Linkedin profiel.

Hou jij ook van geen woorden maar daden, plan dan direct een strategiegesprek in. We bespreken in alle rust jouw vraag.

Wil je direct aan de slag?

Klik op de knop hieronder om direct een vrijblijvend strategiegesprek in te plannen.

Strategiegesprek plannen
Hij is dé trusted advisor voor leiders met een organisatievraagstuk
De No Nonsense instelling en de veranderkundige expertise van Richard hielp enorm de juiste focus aan te brengen. Hij verdiept zich echt in de situatie en weet door een enorme databank aan know-how die adviezen te geven die het juiste rendement opleveren. Richard doet geen concessies aan de kwaliteit van zijn adviezen. Hij is dé trusted advisor voor leiders met een organisatievraagstuk.
Bas Blekkingh CEO Authentiek Leiderschap
authentiekleiderschap.nl

Maak van jouw organisatie een high-performance organisatie

Download de gratis de whitepaper en verbeter de resultaten van jouw organisatie.
Menu sluiten