Recensies

Een goede investering in jezelf en in je organisatie

Ik zocht iemand om mee te sparren die meer naar mijn persoon kijkt in plaats van alleen naar het zakelijke gedeelte. We hebben een Raad van Advies om zakelijk mee te sparren, maar dat gaat nooit over mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is goed om eens in de paar maanden weer een spiegel voorgehouden te krijgen.

Voor ik met Richard ging werken dacht ik wel, daar heb je weer zo’n coach die alles beter weet. Heeft hij weleens een bedrijf opgebouwd? Kan hij daar wel over mee praten? Maar zijn stijl is heel natuurlijk, geen push, maar ook niet volledige vrijheid. Het prettige vind ik dat Richard zelf op hoog niveau in het bedrijfsleven heeft geacteerd.

Voor mij is de winst dat ik concrete handvatten krijg om mijn negatieve karaktertrekken te onderdrukken en daardoor een betere leider te worden.

Ik ervaar Richard als oprecht, prettig in de omgang, niet bevooroordeeld, hij bekijkt situaties van diverse kanten. Hij heeft veel ervaring die hij op een goede manier deelt, niet alleen zijn successen maar ook zijn lessons learned.  Hij durft geprezen managementtheorieën in twijfel te trekken.

Al met al is werken met Richard goede investering in jezelf en in je organisatie. Verwacht geen wonderen in 1 sessie, maar wel over de jaren heen.

Jochanan Bax Eigenaar en CEO Bax Music
bax-shop.nl
Richard is toegankelijk, nuchter, professioneel, confronterend zonder te kwetsen

Ik was op zoek naar een overkoepelend leiderschapsprogramma/filosofie voor mijn management team en hun direct reports (middel management), voortvloeiend uit de merkwaarden van Hallmark. Ik vond dat de ad-hoc leiderschap sessies en individuele trainingen te weinig bouwden aan een gezamenlijke visie op het gebied van leidinggeven en lange termijn effecten.

Aangezien de leidinggevenden binnen Hallmark destijds nog weinig ervaring hadden met dit soort trajecten, wilde ik voorkomen dat het programma te zweverig zou worden en voldoende concreet toepasbaar zou zijn.

Het traject met Richard heb ik als erg positief ervaren. Zowel de sessies met mijn eigen team (gezamenlijk én individueel) waren erg waardevol om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. En ook het middel management bleek zeer geïnteresseerd en betrokken bij dit onderwerp.

Het resultaat was een beter functionerend managementteam met een gemeenschappelijk taalgebruik om elkaar makkelijker aan te spreken op ‘verkeerd’ gedrag. Voor het middel management bleek dit voornamelijk een onbekend terrein, wat veel eyeopeners heeft opgeleverd. Dit heeft geleid tot de eerste stappen naar zelfreflectie en discussies over manier van leidinggeven, zowel in teamverband als individueel. De behoefte aan individuele coaching is hierdoor ook significant toegenomen, waardoor de effectiviteit van het programma een versnelling kreeg.

Richard is toegankelijk, nuchter, professioneel, confronterend zonder te kwetsen. Hij brengt een goede combinatie van coaching capaciteiten en business experience, sterke interventies op proces. Hij is in staat om belangrijke theoretische modellen simpel en toegankelijk te houden, zodat ze ook toepasbaar blijven zonder begeleiding.

Jan Willem Koch RM Managing Director Continental Europe Hallmark Cards
hallmark.nl
Hij is dé trusted advisor voor leiders met een organisatievraagstuk

Wij willen internationaal groeien zodat we zoveel mogelijk mensen in de wereld authentieke impact kunnen laten maken. Dus wilden we een gedegen strategie bouwen voor de internationalisatie van het bedrijf. Daar wilden we externe hulp bij inschakelen, maar wie kies je dan?

Mijn twijfel zat in het rendement van de (financiële) investering. De markt wordt namelijk overspoeld met door zichzelf uitgeroepen experts die veelal met een hoop adviezen komen, maar zonder executiekracht, terwijl je je tijd en euro's slechts 1 keer kan uitgeven.

De No Nonsense instelling en de veranderkundige expertise van Richard hielp enorm de juiste focus aan te brengen. Hij verdiept zich echt in de situatie en weet door een enorme databank aan know-how die adviezen te geven die het juiste rendement opleveren.

Het resultaat is dat we een juiste focus hebben op een beperkt aantal strategische thema's die ieder kwartaal meetbaar werden gerealiseerd.

Richard is een integere positief ingestelde analytische veranderkundige expert die eerlijke feedback en adviezen geeft om je eigen doelen te verwezenlijken. Richard doet geen concessies aan de kwaliteit van zijn adviezen. Hij is dé trusted advisor voor leiders met een organisatievraagstuk.

Bas Blekkingh CEO Authentiek Leiderschap
authentiekleiderschap.nl
We zien het MT per week groeien
Binnen ons bedrijf hebben wij in 2018 en 2019 een aantal grote organisatorische wijzigingen doorgevoerd.
Zo werden er een aantal activiteiten verkocht, vond er een reorganisatie plaats en zijn we eind 2019 met een volledig nieuw MT gestart.
Om de organisatie goed te faciliteren en te laten presteren, vinden wij het belangrijk dat het MT een echt team is en op een effectieve wijze functioneert.
Zaken als vertrouwen, omgaan met conflicten, scherp zijn naar elkaar en respectvol alles durven zeggen vinden wij daarbij belangrijk. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat gaat absoluut niet vanzelf.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een consultant/coach die bij ons past en ons echt op weg kan helpen.

We hebben we wel vaker met externe adviseurs/coaches gewerkt en zeker achteraf niet altijd naar tevredenheid. We waren vooraf dus best sceptisch en scherp op de manier van presenteren en of we weer een "standaard model" ter oplossing aangeboden zouden krijgen.Het eerste gesprek met Richard was hoopgevend. Hij had ons het gesprek laten voorbereiden: "Welke doelen heb je? Waar loop je tegenaan?" etc. Hierdoor konden we direct een goed eerste overleg voeren. Richard luisterde, stelde verdiepingsvragen, oordeelde niet, en was rustig en scherp.

Uiteindelijk heeft Richard ons op basis van een groepsgesprek, individuele gesprekken en een teamtest een voorstel gedaan voor een aanpak die goed bij ons past. Dit heeft hij aan de leden van het nieuwe MT gepresenteerd. Deze waren eigenlijk direct enthousiast en herkenden hun inbreng.
Zijn professionele aanpak, rust, pragmatisme en doortastendheid waren daarbij voor ons doorslaggevend in de keuze om met hem te gaan samenwerken.
De sessies die hier op volgden, waren zeer goed voorbereid, gestructureerd en intensief.
Tot nu toe levert het ons absoluut op wat we er van verwachten. We zien het MT per week groeien en beter functioneren. De leden zijn vrijer naar elkaar, kennen elkaar beter, kennen elkaars kwaliteiten en valkuilen en houden elkaar hier scherp op. Vergaderingen verlopen effectiever en zijn gefocust op de ambities die we willen realiseren.
Om niet terug te vallen in oude gewoonten, hebben we met Richard afgesproken dat hij ons de komende maanden blijft begeleiden. Tot nu toe heel fijn samengewerkt. Wij kijken uit naar het vervolg!
Rob de Jong CEO en eigenaar Inspectrum
inspectrum.nl

Maak van jouw organisatie een high-performance organisatie

Download de gratis de whitepaper en verbeter de resultaten van jouw organisatie.
Menu sluiten