Wat is teamcoaching?

Gepubliceerd: 07/10/2020

Sommige Management Teams of besturen ontwikkelen zich tot een hechte groep die topprestaties levert, plezier beleeft met elkaar en dus ambities waarmaakt. Maar andere teams blijven onnodig hangen in middelmaat of, nog erger, ze vervallen in positiespelletjes. Als dat het geval is kan teamcoaching een goede interventie om een High Performance Team wilt bouwen.

Team Canvas

Om de samenwerking en impact van een Management Team te verbeteren gebruik ik een bewezen aanpak. Zo gebruik ik vaak het Team Canvas. Dit is een geweldig hulpmiddel om de teamleden op één lijn te brengen, conflicten op te lossen en een high performance cultuur op te bouwen. Aan de orde komen bijvoorbeeld:

De uitkomst is heel verhelderend als het team dit met elkaar in kaart brengt. Omdat de teamleden ontdekken dat je het op een aantal aspecten echt met elkaar eens moet zijn, maar op een aantal andere ook niet. Dat geeft ruimte en houvast.

5 succesfactoren van teamwork

Het team canvas legt een stevige basis voor de verdere ontwikkeling van het team. Vervolgens pakken we die ontwikkeling op met behulp van de team piramide van Patrick Lencioni. Lencioni beschrijft 5 frustraties van teamwork:

1. Gebrek aan vertrouwen
2. Angst voor conflicten
3. Gebrek aan betrokkenheid
4. Ontlopen van verantwoordelijkheid
5. Te weinig aandacht voorresultaten

Omgekeerd zijn dit echter dé 5 succesfactoren van teamwork. Door middel van een teamanalyse brengen we in kaart hoe dit er in het team voor staat. Daardoor werken we in de teamcoaching precies aan wat nodig is en verspillen we geen tijd en energie.

Wat is Teamcoaching?

Teamcoaching is dus een krachtig middel om gedragsverandering en betere prestaties te realiseren. Het help het team om de onderlinge dynamiek, de onbewuste patronen en de onderliggende overtuigingen en emoties te onderzoeken en te hanteren. Hierdoor wordt gedragsverandering makkelijker en beklijft het beter.

Teamcoaching levert bewustwording op van ieders rol en impact in het team. Onderlinge energie, synergie en allergie komt aan het licht. Individuele drijfveren worden bespreekbaar en waardering voor elkaars kwaliteiten wordt uitgesproken.

Tenslotte levert teamcoaching een concreet gezamenlijk plan op.

Je gaat aan de slag met de knelpunten en gebruikt de kracht van het team nog meer. Omdat de teamleden zelf midden in de situatie zitten is het aan te raden een professionele teamcoach in te schakelen. Hij of zij kan met enige afstand de spiegel voorhouden en concrete handvatten aanreiken.


Misschien ook interessant...

Wat is wijsheid?

In 1986 las ik mijn eerste managementboek met de veelbelovende titel “Management“. Ruim 600 bladzijden managementwijsheid uit de VS. Als student...

Lees meer

5 focuspunten voor een succesvolle digitale toekomst

De digitalisering van het werk heeft in 3 maanden een stap van 10 jaar gezet. Zelfs de meest verstokte tegenstanders...

Lees meer
Menu sluiten