Teamcoaching

Succesvol samenwerken

Je wilt stappen maken, succesvol zijn en je concurrenten voorblijven. De samenwerking in het Managementteam is daarvoor cruciaal. Alle leiders die ik ontmoet realiseren zich dit. Toch zie ik veel MT’s waar de neuzen niet zomaar dezelfde kant op staan. Het gevolg is onnodig verlies aan tijd en energie, te weinig progressie, te weinig concurrentiekracht. Kortom: frustratie. Door een succesvol Managementteam te bouwen groeit de kracht van de organisatie.

Niks doen, hopen dat het vanzelf overgaat werkt niet.  MT leden vervangen is niet altijd nodig of mogelijk. Bovendien is het erg duur en er gaat er veel waardevolle kennis en ervaring verloren. Teambuildingsessies zijn meestal niet meer dan een opkikkertje en missen de verbinding met de zakelijke uitdagingen. De frustraties komen al snel weer terug. Een nieuwe visie en strategie opstellen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen legt de onderliggende relaties en belangen niet bloot.

Wil je meer weten?

Bel, mail of whatsapp gerust.

Neem contact op

Teamcoaching

De oplossing zit in het verbinden van inhoud (missie, visie, strategie), proces (hoe werken we samen?) en relatie (hoe gaan we met elkaar om?). Teamcoaching stelt het MT in staat om hun gezamenlijke doelen helder te krijgen, de onderlinge verschillen te overbruggen en te bouwen aan een succesvolle organisatie. Het resultaat is een high performance MT met meer plezier in de samenwerking. Het MT is een inspiratiebron is voor de hele organisatie.

Als ervaren Managementteam coach loop ik als het ware een poosje met jullie mee om dit te begeleiden. Meestal een half jaar tot een jaar afhankelijk van wat nodig is. Daarna hebben we 1 keer per half jaar een ‘kompas’ bijeenkomst om met elkaar te bekijken of het team nog op koers ligt en waar eventueel bijsturen nodig is.

Wil je een succesvol Managementteam bouwen en zoek je een partner die, met een nuchtere en praktische aanpak, kan helpen? Iemand die zelf jarenlang in de managementklei heeft gestaan en MT ‘s heeft geleid? Een partner die bovendien niet alleen naar de inhoud of de samenwerking kijkt, maar die twee juist verbindt?

Maak dan een belafspraak. We spreken rustig je vraag door en bekijken of teamcoaching in deze situatie de beste aanpak is. Daarna kom ik graag langs om de diepte in te gaan.

Richard is toegankelijk, nuchter, professioneel, confronterend zonder te kwetsen
Het traject met Richard heb ik als erg positief ervaren. Het resultaat was een beter functionerend managementteam met een gemeenschappelijk taalgebruik om elkaar makkelijker aan te spreken op ‘verkeerd’ gedrag. Richard is toegankelijk, nuchter, professioneel, confronterend zonder te kwetsen. Hij brengt een goede combinatie van coaching capaciteiten en business experience, sterke interventies op proces. Hij is in staat om belangrijke theoretische modellen simpel en toegankelijk te houden, zodat ze ook toepasbaar blijven zonder begeleiding.
Jan Willem Koch RM Managing Director Continental Europe Hallmark Cards
hallmark.nl

Maak van jouw organisatie een high-performance organisatie

Download de gratis de whitepaper en verbeter de resultaten van jouw organisatie.
Menu sluiten