High Performance Organisatie

Ik ben nog nooit een leider tegengekomen die zei: “Ik pas alleen maar op de winkel, mijn doel is dat er niets verandert.” Elke eindverantwoordelijke die ik spreek heeft ambitie om de prestaties van de organisatie (verder) te verbeteren. Jammer genoeg brengen de veranderinitiatieven niet altijd wat ze er van verwachten.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt telkens weer dat zo’n 70% van de geplande veranderingen onvoldoende resultaat oplevert.

Dat heeft meerdere oorzaken. Eén van de belangrijkste is dat veel veranderplannen uitgaan van een rationele maakbare wereld. Terwijl mensen vaak irrationeel en onbewust handelen. Een andere belangrijke reden is dat met de verandering vaak deelgebieden worden aangepakt zonder samenhang op alle factoren die van belang zijn. Een derde reden is dat leiders worden overspoeld met (nieuwe) management hypes: zelfsturende teams, agile, lean, opgavegericht werken, dienend leiderschap etc. De keuze voor een aanpak is vaak intuïtief en afhankelijk van de consultant die in de arm genomen wordt. Terwijl het onderliggende probleem of het potentieel niet goed in kaart is gebracht.

Het kan ook anders. Door eerst te kijken naar de 5 gouden principes van High Performance Organisaties. In welke van die principes is winst te boeken. Waar zit het potentieel? Welke factoren hebben bij ons de meeste impact?

Dit brengen we in beeld met de Potential Scan. Op 40 factoren scoren jullie de organisatie. Zo krijgen we snel inzicht in het potentieel en waar dit zit. Dit vertalen we in samenhangende thema’s waaraan we gestructureerd werken om de prestaties te verbeteren en het potentieel te ontsluiten.

Zodra we weten wat, waar en wie er moet veranderen is het tijd om na te denken over de vraag; Hoe gaan we dat doen?”  Zo ontwerpen we samen een veranderprogramma dat helemaal specifiek voor jullie is opgebouwd. Gedurende een jaar begeleid ik het MT om deze verandering tot een succes te maken.

Wil jij het potentieel van de organisatie benutten omdat je weet dat er rek in zit? Zoek je nu een gestructureerde, onderbouwde aanpak op basis van thema’s die meeste impact maken op de prestaties? Met een nuchtere partner die zelf jarenlang in de managementklei heeft gestaan?

Maak dan een belafspraak voor een strategiegesprek. In 45 minuten spreken we jullie uitdagingen door en bekijken we of een HPO programma voor jullie de beste aanpak is. Daarna kom ik graag langs om de diepte in te gaan.

Wil je meer weten?

Herken je de vraagstukken of wil je meer weten over mijn aanbod? Bel, mail of whatsapp gerust.

Neem contact op
Hij is dé trusted advisor voor leiders met een organisatievraagstuk
De No Nonsense instelling en de veranderkundige expertise van Richard hielp enorm de juiste focus aan te brengen. Hij verdiept zich echt in de situatie en weet door een enorme databank aan know-how die adviezen te geven die het juiste rendement opleveren. Richard doet geen concessies aan de kwaliteit van zijn adviezen. Hij is dé trusted advisor voor leiders met een organisatievraagstuk.
Bas Blekkingh CEO Authentiek Leiderschap
authentiekleiderschap.nl

Maak van jouw organisatie een high-performance organisatie

Download de gratis de whitepaper en verbeter de resultaten van jouw organisatie.
Menu sluiten